ANDERE ARRANGEMENTEN EN ACTIVITEITEN DAN WANDELEN

Naast een wandelparadijs wordt de Cantal ook steeds meer ontdekt door het fiets toerisme. Er zijn pittige maar schitterende tochten te maken over de Col du Perthus en de Pas de Peyrol (Puy Mary). Niet voor niets is de Tour de France hier in 2011 3 dagen geweest en was er in 2016 een finish berg op bij Lelioran na een schitterende etappe over de Col du Neronne, Pas de Peyrol, Col de Perthus en Col du Cere.
Maar ook in Le Lioran zijn diverse VTT routes. Je kan met de stoeltjes lift of gondel naar boven om vervolgens op je mountainbike naar beneden te gaan. Er zijn zelf VTT-fietsen met motortjes te huur.
Er zijn op een uurtje van Le Clou schitterende golfbanen. Zie ook  www.golfreiswijzer.nl/nl/streek/558/frankrijk/auvergne/

U kunt ook andere activiteiten doen in de omgeving.

Er zijn diverse meren met leuke strandjes en restaurantjes en wildwater kano mogelijkheden.
Bijvoorbeeld bij het meer van Saint-Etienne Cantales (www.renacplage.com) of Les gorges de la Truyère  (www.damnature.com) of bij Entrayques.

Of op 10 km van Le Clou een dagje lekker gaan zwemmen bij het centre aquatic bij  Vic Sure Cere. (10 km van Le Clou).

Maar ook paardrijden bijvoorbeeld op 20 minuten van Le Clou.

Of er lekker een dagje met de auto er op uit over de Route du Fromage en diverse dorpjes bezoeken zoals Salers of Tournemire. Of een gezellige markt in Murat, Aurillac of St. Flour. En er is altijd wel  ergens een Brocante in de buurt of een zogenaamde Vide Grenier.

Omhoog


 

 

 

 

 

 

 1a2a3a4a5a7a6a8a9a10a11a