Dropping arrangement MONT DU CANTAL.

Le Clou is tijdens deze tocht steeds uw vaste terugkom adres. Elke ochtend na het ontbijt wordt U naar een starpunt op zo’n  5-7 uur wandelen van Le Clou gebracht. Iedere dag heeft u dus een ander startpunt en maakt U een totaal andere wandeling.

Bij terugkomst op Le Clou kunt U nagenieten op ons terras met op de achtergrond ons magnifieke uitzicht. Of U kunt binnen van een drankje genieten met het brandend hout in de cantou.

Iedere avond gebruikt U het diner bij Le Clou.
's Morgens is voor uw ontbijt en lunchpakket gezorgd.
Kortom; genieten

De tocht
Om alle aspecten van dit vulkaanlandschap aan bod te laten komen is de tocht stergewijs uitgezet. Het begin en het einde van iedere dag is  in 'Le Clou'. U wandelt in het Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne op een hoogte van 800 tot 1.800 meter.
De paden zijn goed begaanbaar en voorzien van markeringen en/of borden. De klim- en dalingsgraden zijn licht tot redelijk zwaar en de bergkammen nauwelijks scherp. Om deze route te lopen zijn geen bijzondere technische vaardigheden nodig.

De tocht gaat door de valleien, langs rivieren en beekjes, door de keteldalen en over de groene bergkammen en uitgestrekte hoogvlakten. U komt in mooie nog authentieke dorpjes waarvan de huizen veelal zijn opgebouwd zijn uit vulkaangesteente. U ervaart de enorme afmetingen van de vulkaankegels, de basaltplateaus en de steile ravijnen.
Het maakt deze tocht tot een onvergetelijk avontuur.
In alle vrijheid bepaalt u uw eigen wandeltempo.

Traject
5 dagen / 4 nachten; totale afstand 47 km, wandeltijd ca. 19 uur
1e dag aankomst in 'Le Clou'.
2e dag traject Super Le Lioran – Puy Griou - Le Clou (14,5 km / 5,5 uur)
3e dag traject Mandailles – Cascade Faillitoux - 'Le Clou' (15,5 km / 6,5 uur)
4e dag traject Super Lelioran – Plomp du Cantal – Puy Gros – Lafont – Thiezac- Le Clou (17km / 7 uur)
5e dag. Vertrek na ontbijt

Optioneel: verlenging bij Le Clou

Note : Afhankelijk van de weersomstandigheden kan een andere dag volgorde worden gekozen. Bij slecht weer kan een alternatief worden voorgesteld waarbij U op een van de dagen niet over de bergkam loopt maar een prachtige wandeling maakt door het dal van de Cere. U wordt dan na het ontbijt gebracht na bijvoorbeeld Vic sur Cere. Om vervolgens via een prachtige wandeling langs de Pas de Cere en Pas du Roc weer terug te gaan naar Le Clou.

Omhoog

Documentatie
Bij de aanvang van de tocht krijgt u een topografische kaart, schaal 1:25.000, waarop de route in kleur is aangegeven en met een uitgebreide beschrijving. Het is mogelijk de dagafstanden te verlengen of te verkorten, waarvoor op de kaart en in de beschrijving enkele alternatieven zijn opgenomen.
Voordat u gaat wandelen, leggen wij de gehele tocht uit met aanwijzingen voor bijzondere situaties

Conditie, bergklimaat en uitrusting
Een goede wandelconditie is nodig. Het is belangrijk om bij onvoorziene omstandigheden over voldoende fysieke reserves te beschikken, vooral bij een flink dagtraject en bij onverwachte weersveranderingen.
Met het samenstellen van uw wandeluitrusting moet u rekening houden met het wisselende weertype van een bergklimaat. Hoewel de Cantal veel zonuren telt kunt u door regenbuien overvallen worden. De temperatuur kan 's nachts sterk afkoelen, terwijl het overdag niet extreem heet wordt.
Voor deze tocht is het noodzakelijk te beschikken over een kompas, een degelijke rugzak of een dagrugzak als uw bagage wordt vervoerd.

Prijzen Dropping Arrangement. € 255,00 per persoon
5 dagen wandelarrangement individueel / 4 nachten in Le Clou
Dropping transport per partij van 2-8 personen : € 135,00

Inclusief - Exclusief

Inbegrepen:

  • 4 overnachtingen op basis van volpension (ontbijt, lunchpakket en diner)
  • verblijf in tweepersoonskamer
  • per party topografische kaart en routebeschrijvingen

Niet inbegrepen:

  • heen- en terugreis
  • persoonlijke uitgaven, zoals bijv. consumpties
  • annulerings- en reisverzekering
  • Toeristenbelasting

Deelnemers
Minimumaantal deelnemers: 2

Omhoog


 

 

 

 

 

 

 1a2a3a4a5a7a6a8a9a10a11a