Recenties

MDC 8 'Op de top van een vulkaan'
5 dagen bergwandelen individueel, trektocht met kinderen
Overnachting in gites d’etapes , chambres dhotes en dorpshotelletjes. U heeft altijd 1 kamer geheel privé voor uw gezin.

MDC 9 'Over de randen van de vulkaan'
6 dagen bergwandelen individueel, trektocht met kinderen
Overnachting in gites d’etapes , chambres dhotes en dorpshotelletjes. U heeft altijd 1 kamer geheel privé voor uw gezin.

MDC 10 'Over de oude Romeinse weg'
7 dagen bergwandelen individueel, trektocht met kinderen
Overnachting in gites d’etapes , chambres dhotes en dorpshotelletjes. U heeft altijd 1 kamer geheel privé voor uw gezin.

Trektochten met kinderen

Er zijn ouders die het al ontdekt hebben. De Cantal is een fantastisch gebied om met kinderen een trektocht te houden. Samen op pad, met een rugzak, kaart, kompas en een routebeschrijving, een avontuurlijke wandelvakantie tegemoet.
In het vulkaangebergte van de Cantal, de Franse Auvergne heeft 'Le Clou' drie meerdaagse tochten voor ouders en kinderen samengesteld.
Bijzondere technische vaardigheden zijn er niet voor nodig, wel een goede wandelconditie en een degelijke uitrusting. De minimum leeftijd voor deze onvergetelijke ervaring is 8 jaar.
De tochten gaan door valleien, langs rivieren en beekjes, over bergkammen en uitgestrekte hoog-vlakten. Spannend zijn de enorme afmetingen van de vulkaankegels, de basaltplateaus en diepe ravijnen.
En onverwachts duiken de oude dorpjes op waar, met het ontmoeten van hun bewoners, de tijd soms vijftig jaar lijkt stil gestaan te hebben.
Er is keuze uit een 5, 6 of 7 daagse tocht. De afstanden van de dagtrajecten zijn 10 tot 16 km en de wandeltijden ca 5 tot 7 uur. Het tempo is zelf te bepalen. De eerste en laatste nacht is in dorps Hotel in Thiezac.
's Avonds staat in elke gîte d'étape/chambres dhotes  een verdiende, lekkere maaltijd en een goed bed voor iedereen klaar. 's Morgens uitgebreid ontbijten en met een lunchpakket in de rugzak op pad voor de volgende etappe. Op verzoek wordt de bagage vervoerd.
Kortom: Fijn genieten en wij zorgen voor de rest!

MDC 8 Op de top van een vulkaan
5 dagen trektocht, overnachtingen in gîtes d'étapes.
3 wandeldagen, afstand 37 km, wandeltijd ca 18 uur
Prijzen:
volwassenen € 310,00, kind < 10 jr € 285,00, <13 jr € 290,00 Bagagevervoer: € 145,00 per gezelschap.

Met de spectaculaire waterval van Faillitoux in het vooruitzicht begint op de eerste dag de tocht met een beklimming van de Col de Lagat. Al van ver is de waterval te zien en te horen. Hierna gaat de route over een oude landweg door de weiden met de bruine Salerskoeien. Langs de ruïnes van enkele herdershutten over een steile helling naar de Courpou Sauvage 1.521 m. Over de beboste hellingen en langs de rivier de Jordanne komt de eerste overnachtingsplaats in zicht. Na het inpakken van de lunchpakketten gaat de tocht op de tweede dag beginnen met een wandeling langs de rivier de Jordanne. Na zes kilometer wordt het klimmen tussen de bosbesstruiken naar de Col de Cabre. Over de kam met een prachtig uitzicht naar diverse bergtoppen zoals de Puy Mary tot aan de afdaling naar het volgende overnachtingsadres. De derde
dag begint met een stevige klim naar de Col de Combe Nègre. Dan over de bergkam naar de voet van de Puy Griou, een drie miljoen jaar oude steenkegel. Voor de liefhebbers is deze top van de vulkaan ook te beklimmen, hoogte 1.690 m.
Na een ruig bosgebied en langs niet meer in gebruik zijnde wolvenkuilen wijzen de bordjes weer naar 'Le Clou'.

Omhoog

MDC 9 Over de randen van de vulkaan
6 dagen trektocht, overnachtingen in gîtes d'étapes.
4 wandeldagen, afstand 50 km, wandeltijd ca 25 uur
Prijzen:
volwassenen € 385,00, kind < 10 jr € 360,00, <13 jr € 365,00 Bagagevervoer: € 205,00 per gezelschap.

Na uitleg van de route wordt u door ons gebracht naar het berg gehucht Lafon. Daar start uw trektocht met een klim via de GR400 naar de kam van de Oude Romeinse weg die naar de Plomb du Cantal leidt.Over de oude Romeinse weg naar de Plomb du Cantal, de hoogste bergtop op 1.855 m met een prachtig uitzicht over het hele vulkaangebied. Voor het avondeten en de slaapplaats moet eerst nog 500 m gedaald worden. De volgende morgen na het ontbijt en het inpakken van het lunchpakket begint de tweede dag met het klimwerk naar de kam van de Plomb du Cantal. Er volgt een afdaling naar het skioord Super Lioran te voet of met de kabinelift. Aan de voet van de Puy Griou ligt de volgende gîte. De derde dag gaat de route over de Col de Rombière en dan over de rand van de 7 miljoen jaar oude, inmiddels gedoofde, supervulkaan. Vandaag is het na de Puy Mary als hoogste top 1.783 m, alleen nog maar afdalen naar Mandailles 924 m voor de overnachting en de maaltijden. Op de vierde dag begint de tocht stroomafwaarts van het riviertje de Jordanne. Vanaf het dorpje St.-Julien-de-Jordanne wordt het klimmen door de bossen naar de kam van de l'Élancèze, de laatste top tijdens deze tocht. Na de afdaling door het bos van Les Marios is iedereen weer welkom in 'Le Clou'.

MDC 10 Over de oude Romeinse weg
7 dagen trektocht, overnachtingen in gîtes d'étapes.
5 wandeldagen, afstand 65 km, wandeltijd ca 32 uur
Prijzen:
Volwassenen € 445,00 kind < 10 jr € 415,00 <13 jr € 420,00 Bagagevervoer: € 265,00 per gezelschap.

Na ontbijt in het dorpshotel komt u naar Le Clou voor ontvangst en uitleg van de route. De dag start met de beklimming van de l'Élancèze, een 1.600 meter hoge rotsformatie met een geweldig uitzicht over het grote vulkaangebied van de Cantal. Over smalle paadjes en langs oude schuren en boerderijen volgt een afdaling naar het leuke dorpje Mandailles. Op de tweede wandeldag gaat de route lange tijd langs een kabelend en kronkelend bergriviertje. Daarna stijgt het pad snel tot op de bergkam, de rand van de oude vulkaan. Met de Puy Griou, een gigantische vulkaankegel in het vizier, wordt er afgedaald naar het derde overnachtingsadres. 's Morgens eerst door de bossen dan door het skidorp Super Lioran naar de top van de hoogste berg, de Plomb du Cantal 1.855 m. Bij helder weer zijn het Alpengebied en de bergen van de Pyreneen te zien. De gîte d'étape ligt onder in de vallei, zeshonderd meter lager.
Zoals de legers van de Romeinen deden, zo gaat ook de vierde dag de tocht. Over de bergkam op grote hoogte langzaam afdalend naar de volgende gîte. Overnachting is in een eenvoudige maar nette gemeente gite met een mooie uitzicht. De vijfde dag begint met een afdaling naar het dorp Thiézac. Aansluitend naar de lieflijke vallei van Lasmolinerie met aan het einde een prachtige waterval. Nog een keertje klimmen en dan is 'Le Clou' weer in beeld.

Omhoog

Trektochten met kinderen

Inclusief - Exclusief
Inbegrepen:
• 4, 5 respectievelijk 6 overnachtingen op basis van volpension (ontbijt, lunchpakket en diner). De laatste dag eindigt met ontbijt voor vertrek
• eerste en laatste nacht verblijf in dorps hotel in twee- of meerpersoonskamer.
• per party topografische kaart en routebeschrijvingen
Niet inbegrepen:
• heen- en terugreis
• persoonlijke uitgaven, zoals bijv. consumpties
• annulerings- en reisverzekering

Deelnemers
Minimum aantal deelnemers: 2

Verzekeringen
We raden u aan om minimaal een annuleringsverzekering af te sluiten.

Reserveren
Boeken gebeurt rechtstreeks bij 'Le Clou'. U kunt dit doen door het internetformulier reserveren in te vullen, een email te sturen naar contact@leclou-france.com of door telefonisch contact met ons op te nemen,

tel 00 33 (0)4 71 47 01 45.
Zie ook 'Reis- en boekingsvoorwaarden 'Le Clou

Omhoog


 

 

 

 

 

 

 1a2a3a4a5a7a6a8a9a10a11a